Festival Jeden svět Brno Vás zve na projekce filmu s audiopopisem

Vydáno: 19.3.2024 • Autor:

S audiopopisem bude letos promítán jeden film v rámci dvou projekcí:
23. 3. v 11:00 Kino Art velký sál: Moje nová tvář – Projekce Mamatata kino (kino přístupné rodičům s malými dětmi, zvuk je přizpůsoben menším návštěvníkům, je tedy tlumený, pod plátnem je hrací koutek)
26. 3. v 18:00 Kino Art velký sál: Moje nová tvář – po večerní projekci proběhne debata s režisérkou a producentkou filmu

Vstupné na projekce Jednoho světa činí 140 Kč.
S průkazem ZTP a ZTP/P máte nárok na 50% slevu, tj. Vstupné za 70 Kč.
S průkazem ZTP/P máte nárok na vstupenku zdarma pro Váš doprovod (asistenta)

Na projekčním místě budou k dispozici dobrovolníci, kteří Vám pomohou s orientací v kině. Případnou účast můžete nahlásit předem Kláře Mrázikové, tel. 777816802, e-mail: klara.mrazikova@jedensvetbrno.cz. Ozvěte se také v případě zájmu o doprovod z MHD, pokud jste v kině ještě nebyli.

Níže uvádíme detail k filmu a projekčnímu místu.

Detail filmu:
Moje nová tvář
Pětadvacetileté Martině se po kyselinovém útoku od bývalého partnera zhroutí svět. Přichází o zrak, má poleptaný obličej a horní polovinu těla. Krůček za krůčkem se učí žít se slepotou a bere si svůj život zpátky.
Po násilném útoku Martina bojuje týdny o život, následují další hospitalizace, četné operace a bolestivé zákroky. Žena, pro kterou byla vždy velmi důležitá fyzická atraktivita, přehodnocuje své priority, buduje si nový život a do velké míry i novou identitu. Zásadním způsobem se mění její vztah k sobě samé a k lidem, kteří ji obklopují. Začíná nacházet naplnění v činnostech, které pomáhají ostatním, což vede i ke změně jejího profesního zaměření. Profesionální záběry se střídají s těmi natočenými přímo Martinou a společně předkládají obraz statečné ženy, pro niž se tragická zkušenost stává příležitostí k emancipaci.

Informace k projekčnímu místu:
Kino Art se nachází na ulici Cihlářská 19.
Na místo se dostanete tramvajemi 1 a 6 na zastávku Antonínská, trolejbusem 32, 34 a 36 na zastávku Sušilova. Před kinem je vyhrazené místo stání pro OZP.
Do kina vede 6 schodů vzhůru, po nich následuje vstup s klasickými dveřmi, za nimi jsou po přibližně 1,5 metru dveře automatické. V teplejších dnech bývají dveře otevřené. Do sálu vede zhruba 15 metrů dlouhá chodba. Pokladna leží na levé straně od vstupu, přibližně 10 metrů. Toalety se nachází za automatickými dveřmi po pravé straně, kdy nejdříve jsou dveře na dámské toalety, následují dveře na bezbariérové wc a poslední dveře náleží pánským toaletám. Kavárna se nachází po pravé straně chodby za toaletami. Kinosál a toalety budou zvýrazněny kontrastními piktogramy. S orientací v kině Vám rádi pomůžeme.

Těšíme se na Vaši návštěvu.

Tým Jeden svět Brno
Klára Mráziková
koordinátorka pro festivalovou přístupnost
web: www.jedensvet.cz/brno
facebook: https://www.facebook.com/brno.jeden.svet
instagram: https://www.instagram.com/jedensvetbrno/

Fandíte nám? Podpořte nás na GIVT.cz!

Veřejná sbírka

Pro příspěvky do veřejné sbírky je možné využít platbu prostřednictvím QR kódu zde:

QR kód