Klubovny v září a témata dalších setkání

Vydáno: 28.8.2019 • Autor:

Milí přátelé,

věříme, že jste si užili prázdnin, léta, a dovolené a teď už se těšíte na další společná setkání :-).
Hned v pátek 6. 9. 2019 v 9:30 bude příležitost procvičit práci vodicích psů. Tentokrát jsme zvolili okolí ulice Kounicova. Na ní je sympatická kavárna s trochu méně sympatickým názvem „Komár kafe“. Nenechte se odradit, jako zázemí nám poslouží určitě skvěle ;-). Adresa je Kounicova 58, hned u zastávky tramvaje č.12 Klusáčkova. Zájemci hlaste se nejpozději do středy 4. 9. výjimečně Laďce Dvořákové na e-mail: info@vycvikvodicichpsu.cz.

Od 1. do 9. 9. 2019 (včetně) budu totiž na dovolené mimo ČR. V případě nutnosti se prosím i s dalšími důležitými záležitostmi, které nepočkají, obracejte na kolegyni Laďku.

Další zářijová klubovna bude 20. 9. 2019, téma upřesníme.

Od 4. do 6. 10. 2019 jedeme s přihlášenými klienty na víkendový pobyt na Tři Studně. Vzhledem k tomu, že se někteří odhlásili, jsou tam ještě volná místa. Jestli máte zájem, ozvěte se mi co nejdřív na e-mail: klubovna@vycvikvodicichpsu.cz.

Prosím o vaše názory ohledně témat dalších setkání v klubovně. Podle vašich vyjádření a nápadů se pak budeme snažit o realizaci. Nebo taky ne :-). Tady jsou návrhy:
– návštěva brněnské ZOO (možné to je, ale bez psů);
– přednáška výživová poradkyně;
beseda PhDr. Aleny Plškové z Probační a mediační služby, která má velmi bohatou zkušenost a praxi z kriminální služby a restorativní justice. Zároveň přednáší na velmi aktuální témata, např. o fenoménu nových závislostí. Je autorkou loutek Jája a Pája, které se používají při policejním výslechu dětí a snižují tak jejich trauma. Paní Plšková se významně podílela na zahájení realizace našeho projektu Tlapka v dlani.
bezpečnost na internetu a sociálních sítích;
– přednáška nevidomé Bc.Veroniky Janíkové M.A., která studovala VŠ ve Finsku a také strávila 3 měsíce na studijním pobytu v Etiopii.
– návštěva reportérů z VOXPOT: Voxpot je skupina reportérů, kteří tvoří reportáže o politice, společnosti a kultuře v propojeném světě. UkazujÍ svět v českém kontextu a věnují se nedostatečně pokrytým tématům, které mají vliv na život a veřejnou debatu v České republice.
– výroba domácí kosmetiky.
Co si o tom myslíte? Máte další nápady? Pište prosím na e-mail klubovna@vycvikvodicichpsu.cz. Ať je další program naším společným dílem.

Přejeme krásný zbytek léta a těším se na vaše podněty!
Lenka a spol.

Fandíte nám? Podpořte nás na GIVT.cz!

Veřejná sbírka

Pro příspěvky do veřejné sbírky je možné využít platbu prostřednictvím QR kódu zde:

QR kód