Drážďany křížem krážem

Vydáno: 23.5.2019 • Autor:

Děkujeme Drážďanům za to, že byly tak krásné, pohodové a vstřícné!
Marušce, která nám se svými dětmi toto město přiblížila, protože ho už 10 let zná.
Místní organizaci pro zrakově postižené BSVS e.V. za jejich milé přijetí a pohostinnost.
Německým občanům, že se na nás usmívali a dokonce si nás fotili.
Sponzorům USU Software, s.r.o. a Investice Strategie Management, a.s.,že nám na pobyt přispěli.
Lenka

Kája s Valy:
Pobyt v Drážďanech byl nádherný. Jsme úplně nadšeni z města. Měla jsem strach jak to budu s Valy zvládat, protože chůze ve skupině je se psem vždy náročnější. Ale zvládla to skvěle. Líbila se mi ohleduplnost německých občanů. Chválím naši průvodkyni Marušku a její malé roztomilé pomocníky. Poznala jsem nové lidi, bylo mi s nimi fajn a doufám, že to tak cítili i oni.

Zdeněk:
Musím říci, že Drážďany mne opravdu dostali. Je to opravdu neskutečně vzdušné a pohodové město. Celá naše skupina se skládala z velice příjemných lidiček , se kterými bylo příjemné si popovídat. Musím přiznat, že jsem byl po sobotě utahanej jak kotě a nechápu, kde brali energii Maruščiny děti. Moc děkuji Všem za to, že jsem s Vámi mohl strávit tak příjemný čas v tak pěkném místě a doufám v brzké shledání.

Honza s Nancy:
Povedlo se snad úplně vše. Od účastníků, ubytování, naší milé průvodkyně, programu, počasí až po plno zážitků. Bylo super, dozvědět se něco o vodicích psech a řešení bariér v Německu.
V sobotu zase plno zajímavostí o Drážďanech a jejich historii. Informací bylo tolik, že mám
pocit, že už během cesty na hotel musely vypadávat druhou stranou ven :-). Naše průvodkyně Maruška byla skvělá!
A taky patří velké poděkování sponzorům, za jejichž podpory jsme si tohle všechno mohli užít, aniž by nám to způsobilo velký průvan v peněženkách.

Pluto – vodicí pes:
Těžko bych spočítal, kam všude jsem svoje lidi za skoro devítiletou kariéru vodicího psa doprovázel. Ale za hranice jsme vyrazili teprve teď.
Těšil jsem se, že poznám i nějakého zahraničního vodicího kolegu a poštěkáme o životě, ale to se mi nevyplnilo. Tak jsem aspoň poslouchal, co si lidi povídali s představiteli Saského svazu zrakově postižených o nás, čtyřnohých pomocnících.
A nestačil jsem se divit.
V sobotu nás Maruška, která žije už 10 let se svou rodinou v Drážďanech se svými dětmi prováděla po městě a vyprávěla o všem možném. Lidem se to samozřejmě líbilo, zato nás z té dlažby brzy rozbolely tlapky. Ale byli jsme stateční – přece si neuděláme mezinárodní ostudu.
Odpoledne jsme ještě museli přetrpět návštěvu Muzea hygieny. Slibovali, že tam budou i nějaké kosti – ale byly z umělé hmoty – taková zrada!

Roman:
Jsem velmi rád, že jarní rekondiční pobyt byl v tak zajímavém městě, jako jsou Drážďany. Účastnil jsem se s manželkou, tentokrát bez svého vodicího psa. Drážďany mi přinesly mnoho momentů k zamyšlení, a také poznání jak naše problémy mají jinde jen jinou povahu nebo vůbec neexistují. Díky tomu, že se občanská společnost pozitivně rozvíjí a problémy překonává, profitují z toho obzvlášť skupiny, které život nemají tak snadný.

Pavla:
Děkuji za zorganizování celého pobytu v Drážďanech. Nejvíc jsem ocenila, že vše bylo zařízené a tak jsme si mohli jenom užívat bez dalších starostí. Moc se mi líbil nápad na besedu v drážďanském „tyflocentru“ a program celého víkendu. Děkuju Marušce, Matýskovi a Štěpánce za to, že s námi byli celý den a provedli nás městem. Taky děkuji sponzorům, díky nimž byla cena za pobyt více než příznivá. Sešla se skupina pohodových nevidomých i průvodců a byla radost se zúčastnit.

Petr s Amigem:
Bylo opravdu zajímavé porovnat situaci ohledně vodicích psů a obecně bezbariérovost v Německu a u nás. Takových příležitostí moc není a i tím se tento pobyt zařadil mezi něco výjimečného.
Za zajímavou prohlídku města s pěkným výkladem musím ještě jednou poděkovat průvodkyni Marušce, ale i jejím dvěma dětem, které s námi celou cestu absolvovaly.

Fandíte nám? Podpořte nás na GIVT.cz!

Veřejná sbírka

Pro příspěvky do veřejné sbírky je možné využít platbu prostřednictvím QR kódu zde:

QR kód