Hudební klubovna: Roman Kabelka představuje rok 1989

Vydáno: 21.3.2019 • Autor:

Milí přátelé,

moc se těšíme na toto Romanovo povídání. Rok 1989, jeho dramata i šťastné okamžiky pro náš národ i celý svět. Pohled skrze hudební scénu té doby. Přijďte v hojném počtu v pátek 29. března 2019 v 9:30. Jako vždy to bude povídání poutavé, poučné a díky hudbě emoční. Všichni bychom si měli tento rok znovu připomenout…
Zájemci hlaste se nejpozději do středy 27. března 2019 na e-mail klubovna@vycvikvodicichpsu.cz.
Bližší informace k tématu zde:

Rok milosti – 30 let od pádu železné opony

V druhé polovině 80. let se čím dál více do vedoucích vrstev společnosti dostávají lidé, kteří vytvářeli revoluční uvolnění let šedesátých a do kterých se tato zkušenost neodmyslitelně vtiskla. Cílevědomě jdou úspěšně za svými ideály, ale nyní systematičtěji a dospěleji, pravda s určitým kýčem a nostalgií. Tomu všemu zespodu zatápí mládež nová, v 60. letech narozená, která se nechce ve svém revolučním nadšení nechat zahanbit. Tento společenský koktejl dává lidem po celém světě nové možnosti, nové šance. Pociťují to celé národy, jako kdyby Bůh vyhlásil milostivé léto.

Rok 1989 je symbolem nového mohutného nádechu a to nejen pro desítky let rozdělenou Evropu, ale i pro Jižní Afriku či Brazílii. Ovšem nic není tak růžové. I v tomto roce se dějí nejrůznější tragédie, tu způsobené nedbalostí, tu zaslepenou mocí. Přijďte si poslechnout, jaké události se staly před 30 lety a jaká hudba se hrála. Povídání je prokládáno ukázkami písní z britské oficiální singlové hitparády roku 1989, které toho času začala čím dál více vládnout taneční hudba, např. ZDE.

Roman Kabelka pracuje jako administrátor webových stránek ve firmě Master Internet. Má rád audiofilský poslech hudby a příležitostně se věnuje DJingu. Mnoho let se amatérsky zabývá historií populární hudby.

Fandíte nám? Podpořte nás na GIVT.cz!

Veřejná sbírka

Pro příspěvky do veřejné sbírky je možné využít platbu prostřednictvím QR kódu zde:

QR kód