Hudební dýchánek s panem Macků aneb netradiční hudební nástroje ve vašich rukách

Vydáno: 26.9.2018 • Autor:

Milí přátelé,

před rokem jsme na rekondičním pobytu v Nedvědici zažili unikátní přednášku pana Pavla Josefa Macků, který vlastní neuvěřitelně početnou sbírku starých hudebních nástrojů. Nejen, že na ně umí krásně hrát, zná jejich historii, ale dokonce je tehdy s důvěrou poslal i do pléna 14 nevidomých lidí a jejich průvodců: „Tak se stalo, že mnozí si poprvé v životě ohmatali a vyzkoušeli lyru, mandolínu, žaltář, harfu, loutnu, trumpetu, okarínu, klarinet, flétny různých velikostí, housle, a mnoho dalších vyluzovačů nádherných tónů.“.
Rozhodně si nenechte ujít jeho brněnskou přednášku, kterou zorganizovala Mgr. Eliška Hluší v Technickém muzeu v Brně. Pozvánka zde:

Vážení přátelé,

Zveme Vás na netradiční Hudební dýchánek, který se bude konat ve středu 3. října 2018 od 16 hodin ve velkém přednáškovém sále ve 4. patře hlavní budovy Technického muzea v Brně. Mgr. At Mgr. Pavel Josef Macků se svým synem a předvedou hru na netradiční hudební nástroje. Díky jeho laskavosti si je budete moci vzít do rukou a podrobit hmatové prohlídce.
Těším se na setkání s Vámi
Mgr. Eliška Hluší
Vedoucí oddělení dokumentace slepecké historie
Technického muzea v Brně

Fandíte nám? Podpořte nás na GIVT.cz!

Veřejná sbírka

Pro příspěvky do veřejné sbírky je možné využít platbu prostřednictvím QR kódu zde:

QR kód