Spolupráce na projektu POMÁHEJME SPRÁVNĚ

Vydáno: 20.6.2018 • Autor:

Škola pro výcvik vodicích psů, s.r.o. spolupracovala se Statutárním městem Brno, Magistrátem města Brna (Odbor zdraví) a dalšími partnery (Tyfloservis, o.p.s., Středisko Teiresiás při MU) na novém osvětovém projektu POMÁHEJME SPRÁVNĚ. Jeho cílem je seznámit širokou veřejnost s problematikou nevidomých a slabozrakých osob prostřednictvím situačních video-spotů a textového průvodce s obrázky. Obsahují ukázky jak správně nabídnout a provést pomoc osobám se zrakovým postižením s bílou holí nebo vodicím psem v různých situacích. Veřejnost se kromě toho dozví jak člověk se zrakovým postižením vidí, jaké prvky a pomůcky používá při pohybu v exteriéru a interiéru, čeho se vyvarovat apod. Video-spoty mají 11 základních situací s případnými dalšími variantami se špatnými a správnými verzemi, které jsou zaměřené na pomoc nevidomému s bílou holí nebo s vodicím psem v exteriéru. Kromě jednotlivých situací je vytvořen spot „Poruchy vidění“.

S 8 krátkými spoty se mohou cestující setkat v brněnských tramvajích od ledna 2018, každý měsíc se spot vyměňuje, tak aby se všechny postupně prostřídaly.

Video-spoty můžete zhlédnout na webových stránkách www.brno-prorodiny.cz a také jsou na sociálních sítích města Brna. Dále budou od září 2018 pro zájemce k dispozici na výukovém DVD, které si mohou vyzvednout u koordinátora na Odboru zdraví.

Fandíte nám? Podpořte nás na GIVT.cz!

Veřejná sbírka

Pro příspěvky do veřejné sbírky je možné využít platbu prostřednictvím QR kódu zde:

QR kód