Jak se Paletka dostala na Sázavu

Vydáno: 21.6.2017 • Autor:

Paletce vymysleli jméno zaměstnanci firmy GEFCO CESKA REPUBLIKA. Ta totiž finančně zajistila její pořízení. Patrně nejčastěji užívané slovo v tomto prostředí získalo díky hebkému hnědému kožíšku fenky flat coated retrievera zcela nový nádech.
Aaaa STŘIH:
Zdánlivě jiný příběh ze ZŠ Kamenný Přívoz, malebné vesničky na řece Sázavě: Děti si spoří do pokladničky. Když je plná, vyvstává otázka co s ušetřenými penězi. Paní učitelka už měla nakročeno do místní cukrárny, ale děti se rozhodují překvapivě jinak. Chtěli by peníze darovat někomu, komu pomůžou.

A tady se oba příběhy propojují. Díky osobním vazbám mezi paní učitelkou a zaměstnankyní firmy Gefco se děti dozvěděly o Paletce, a tak se rozhodly peníze darovat na její přípravu jako budoucího vodicího psa.
Děti si Paletku zamilovaly, aniž by ji viděly – jen z fotek a informací, které jsme posílaly Gefcu. A tak jsme se jednoho dne vydaly Paletku osobně představit.
Pro malou školičku o počtu cca 55 dětí to byl zážitek srovnatelný s příchodem Ježíška. Děti nám slavnostně předaly výtěžek, a každý přinesl namalovaný obrázek pro Paletku. Byly plné srdíček, vzkazů a krásných pozdravů. Dojalo mě to.

Bylo to krásné setkání s čirou dětskou radostí a touhou pomoct. Je to důležitá zpráva pro tento svět, že ty dobré touhy jsou přirozeně v každém z nás.

Děkujeme firmě GEFCO za jejich prvotní impuls a zorganizování výletu, paním učitelkám, panu starostovi vesnice, a obzvláště dětem ze ZŠ Kamenný Přívoz. Lenka

Fandíte nám? Podpořte nás na GIVT.cz!

Veřejná sbírka

Pro příspěvky do veřejné sbírky je možné využít platbu prostřednictvím QR kódu zde:

QR kód