Hudební klubovna s Romanem Kabelkou

Vydáno: 15.2.2017 • Autor:

Milí přátelé,

již po páté jste zváni na poslechovou prezentaci Romana Kabelky o tom, co se dělo a poslouchalo před desítkami let. Zatímco minulé prezentace se věnovaly 80. létům, tentokrát se bude hovořit o tom, co se dělo přesně před půl stoletím, tedy v roce 1967.

Rok 1967 je jakýmsi vrcholem naprosto spontání a nezastavitelné kulturní revoluce v západní společnosti, jejíž otřesy byly cítit až u nás za železnou oponou. Naprostou explozi na začátku června nejprve vyvolalo album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band od The Beatles a v zápětí minimálně oči celých USA se začaly upírat k San Franciscu, kde se v parku Golden Gate Park a v okolí města shromáždili desetitisíce lidí odhodlaných uvést do praxe kontrakulturní ideály.

Přijďte se přenést do doby, z jejíhož odkazu čerpáme do současnosti a zdaleka ne všechny otázky, které tehdy byly vzneseny, jsou dnes zodpovězeny. Již nyní se můžete připravit na prezentaci o roku 1967 čtením ZDE nebo poslechem jednoho z nejprodávanějších singlů roku 1967, který se stal jakousi hymnou kontrakulturního hnutí – TADY,

Hudební setkání se uskuteční 24. 2. 2017 od 9:30 v klubovně v Pisárkách. Zájemci prosím hlaste se Lence (klubovna@vycvikvodicichpsu.cz) nejpozději do středy 22. 2. 2017.

Fandíte nám? Podpořte nás na GIVT.cz!

Veřejná sbírka

Pro příspěvky do veřejné sbírky je možné využít platbu prostřednictvím QR kódu zde:

QR kód